Zonneboiler

Zonneboilers kopen? Reken op Hit Service voor de installatie van uw zonneboiler en zonnecollectoren. Vakwerk aan een scherpe prijs!

Wat is een zonneboiler

Een zonneboiler, het woord zegt het zelf, warmt water op aan de hand van zonne-energie. De meest gebruikte toepassingen voor zonneboilers zijn het verwarmen van water voor allerlei huishoudelijke taken, het verwarmen van een zwembad of voor vloerverwarming.

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit 3 delen. De zonnecollector, het voorraadvat en de zonneboiler zelf. De zonnecollector (of zonnepaneel) vangt het zonlicht op en warmte de vloeistof op die door de zonnecollector loopt. Deze vloeistof warmt op zijn beurt het water in het voorraadvat op. Een zonneboilersysteem is voorzien van een naverwarming die – wanneer er niet voldoende zonlicht is – het water extra verwarmt tot de temperatuur die u wenst.

Zonneboiler – de voordelen

Omdat een zonneboiler uw sanitair water opwarmt door gebruik te maken van zonlicht, is het een zeer duurzame en milieuvriendelijke oplossing. Door te investeren in een zonneboiler draagt u bij aan een verminderde CO-uitstoot.

Verwarmen zonder tarief? Ja, het kan, elke dag opnieuw.

Uiteraard is er niemand die twijfelt aan het rendement van een zonneboiler op zonnige dagen, maar is dat ook zo bij vriestemperaturen of op bewolkte dagen?

Omdat we uitsluitend werken met de vacüum buiscollectoren van Paradigma, kunnen we u steeds een maximum rendement garanderen. Alle componenten een Paradigma Aquapakket zijn zo op elkaar afgestemd dat de zonne-energie optimaal wordt benut, ook onder minder ideale weersomstandigheden. Door de integratie van deze zonnecollectoren in uw verwarmingssysteem kan u er zeker van zijn dat u – zelfs tijdens de barste winters – steeds kan genieten van heerlijk warm sanitair water

PRODUCTINFORMATIE AQUA PLASMA

High-end CPC vacuümbuiscollector

 • Vacuümbuizen: Elke collectormodule is voorzien van een aantal vacuümbuizen. Deze bestaan uit een binnenste en buitenste glazen buis, aan de ene zijde half-bolvormig gesloten en aan de andere zijde samengesmolten (glas-glas verbinding). De tussenruimte is vacuüm geïsoleerd.
 • Omzetting van licht in warmte: Zonlicht wordt door middel van een milieuvriendelijke, hoog-selectieve laag aan de binnenkant van de vacuümbuizen in thermische energie omgezet.
 • Thermoscantherapie: Warmte kan voor langere tijd worden opgeslagen in de collector daar het vacuüm tussen binnen- en buitenkant thermisch sluitend is.
 • CPC-spiegel met of zonder plasma coating:  Onder de vacuümbuizen bevindt zich de CPC-spiegel (Compound Parabolic Concentrator). Deze zorgt ervoor dat er altijd een zo maximaal mogelijke hoeveelheid zonlicht op de absorber valt. De parabolische vorm zorgt meteen ook voor een optimale invalshoek waarmee het weerkaatste licht op de vacuümbuis valt. Zo kan men ook op bewolkte dagen gebroken (diffuus) licht in warmte omzetten.
 • Plasmatechnologie: Met de Aqua Plasma Vacuümbuiscollector heeft PARADIGMA de hoogste efficiëntie nog verbeterd. iedere vacuümbuis heeft een innovatieve speciale plasma-coating gekregen waardoor een maximale omzetting van de lichtenergie in warmte plaatsvindt.
 • Warmte overdracht: PARADIGMA maakt in tegenstelling tot de concurrenten gebruik van chauffagewater in plaats van antivries. Voordelen hiervan:
  • betere warmte-afgifte van de panelen
  • directe warmte-afgifte aan het buffervat zonder spiraal
  • minder onderhoud op langere termijn
 • Uitbreidbaar: De collectoren zijn in vier afmetingen beschikbaar om een ideale dakbenutting te bekomen. Hetzij op een plat of hellend dak, iedere module is uitbreidbaar.
 • Lange levensduur: Hoogwaardige materialen garanderen een langere levensduur, een hogere efficiëntie en tegelijkertijd een kortere ecologische terugverdientijd.

Specifieke vragen over zonneboilers of zonnecollectoren? CONTACTEER ONS