verwarming op aardgas

Reken voor de installatie, herstelling of onderhoud van uw centrale verwarming op gas op uitgebreide ervaring van Hit Service.

Hit Service is de specialist voor centrale verwarming op gas in Oost-Vlaanderen. Vanuit onze hoofdzetel te Melle, doen we de rest van de provincie aan voor de installatie, herstelling of onderhoud van centrale verwarmingsketels op aardgas. Het type ketel doet er niet toe. Onze ervaren vakmensen hebben diepgaande kennis over alle gangbare verwarmingsketels.

Het zal niet verbazen dat vandaag de dag veruit de meeste Belgen verwarmen op gas (aardgas, propaan of butaan). Centrale verwarming op gas biedt dan ook een heleboel voordelen tov verwarmen op stookolie of elektriciteit. Het is niet alleen beter voor het milieu, een centrale verwarmingsketel op gas is bovendien een vrij goedkope en onderhoudsvriendelijke oplossing.

Centrale verwarming op gas – premies

De overheid heeft een heleboel interessante premies voorzien voor mensen die kiezen voor een centrale verwarming op gas. Wilt u weten voor welke premies u in aanmerking komt? We staan u bij met woord en daad en zorgen voor de meest budgetvriendelijke oplossing.

 • Renovatiepremie voor de installatie van centrale verwarming op gas
 • Verbeteringspremie voor het uitvoeren van kleine werken aan uw verwarmingsketel op gas
 • Premie van de netbeheerder het uitbreiden van uw installatie met een warmtepomp
 • Premie van de netbeheerder voor het installeren van een condensatieketel
 • Warmtekrachtcertificaten voor de installatie van warmtekrachtkoppelingen
 • Gemeentelijke of provinciale premie voor de installatie van een energiezuinige verwarmingsinstallatie

Wilt u weten voor welke premies u in aanmerking komt als u gaat verwarmen op gas? De website van de Vlaamse Overheid  of de handige subsidiemodule van engergiesparen.be kunnen u alvast op weg zetten.

Als u door de bomen het bos niet meer ziet, contacteert u ons. Dankzij ons professioneel en vrijblijvend advies betaalt u nooit te veel voor de installatie of renovatie van uw centrale verwarming op gas.

Centrale verwarming op gas – de voordelen

Als u kiest voor centrale verwarming op gas, zal u merken dat er een heleboel interessante voordelen zijn in vergelijking met verwarmen op stookolie.

 • U zal doorgaans minder betalen voor de aankoop van uw nieuwe condensatieketel op gas. Bovendien ligt het rendement hoger.
 • Het wettelijk onderhoud voor uw centrale verwarming op gas moet slechts om de 2 jaar gebeuren. Het onderhoud is ook goedkoper.
 • Omdat er geen opslagruimte voor brandstof nodig is, hoeft u geen extra werkzaamheden te laten uitvoeren of ruimte op te offeren voor het plaatsen van de opslagtank.
 • De gasprijs is stabieler dan de stookolieprijs waardoor uw verbruik stabiel blijft van het ene jaar op het andere.

Een nieuwe verwarmingsketel op gas is een interessante investering. Het is de moeite waard te overwegen uw oude verwarmingsketel te vervangen door een recente condensatieketel op aardgas. U bespaart hierdoor 40% op uw stookkosten. Bovendien hebben deze CV ketels een geringere uitstoot aan schadelijke gassen.

De installatie kan gecombineerd worden met vloerverwarming en een zonneboiler. Wij installeren, vervangen, repareren, onderhouden de centrale verwarming in uw woning of bedrijf.

Centrale verwarming op gas – wettelijk onderhoud

De Belgische overheid vereist een wettelijk 2-jaarlijks onderhoud voor elke centrale verwarmingsketel op gas. Reken op de uitgebreide expertise van Hit Service voor het onderhouden van uw gasketel.

Wat is inbegrepen in een onderhoud?

Een onderhoud van een gasketel neemt ongeveer 1 tot 1,5 uur in beslag.

 • volledig nazicht en veiligheidscontrole van uw gasketel
 • reiniging van het volledige verwarmingstoestel
 • controle en reiniging van de rookgasafvoer
 • afstellen van uw ketel voor een perfecte verbranding en maximaal rendement
 • u ontvangt een reinigingsattest
 • verplaatsing en werkuren zijn inbegrepen in de prijs van het onderhoud

Eens in ons klantenbestand verwittigen wij u op tijd voor een nieuwe afspraak zodat u steeds in orde bent met de wettelijke verplichting tot keuring.

Hoe kunnen wij u tot dienst zijn?Bel 09/330.92.83