Onderhoud gasketel

hit service onderhoud 2

Onderhoud of keuring van uw gasketel nodig? Reken op HIT Service, ervaren specialist in onderhoud van elke gasketel. Vanuit ons hoofdkwartier in Melle werken wij in heel Oost-Vlaanderen.

Is uw gasketel toe aan onderhoud? In sommige gevallen dient dit wettelijk elke 2 jaar te gebeuren. Hier zijn bovendien bepaalde regels aan verbonden die beïnvloeden wanneer het tijd is voor onderhoud van de gasketel, door wie de keuring moet gebeuren en waaraan de installatie moet voldoen.

Wanneer is een onderhoud van uw gasketel verplicht?

Het onderhoud van uw gasketel wordt wettelijk verplicht als de ketel een vermogen heeft vanaf 20kW (bij woningen). Het vermogen van uw gasketel kunt u aflezen van het kenplaatje dat aan de ketel hangt. Dit verplicht onderhoud van de gasketel telt zowel voor particulieren als bedrijven. Bij huurwoningen is het de huurder die voor het onderhoud van de gasketel moet instaan, hoewel dit natuurlijk anders in het contract kan opgenomen worden.

De gasketel moet elke 2 jaar verplicht een onderhoud en keuring krijgen door een erkend ‘technicus gasvormige brandstof’. Na het onderhoud van de gasketel zal de technicus een reinigings- en verbrandingsattest opmaken. Best bewaart u de twee laatste attesten.

Wat houdt het onderhoud van uw gasketel in?

Tijdens het onderhoud van de gasketel zal de technicus de ketel aan een grondige keuring en reiniging onderwerpen. Hierbij doet hij onder andere enkele wettelijke metingen, controleert de staat van het verluchtingskanaal en de aanvoer van de verbrandingslucht. Mogelijk herstelt de technicus ook enkele defecten of slijtages van onderdelen die vervangen moeten worden. Daarna zal hij de gasketel terug opnieuw afstellen. Ten slotte maakt de technicus het reinigings- en verbrandingsattest op.

Waarom is een periodiek gasketel onderhoud noodzakelijk?

Het onderhoud van de gasketel zorgt ervoor dat die langer meegaat. Daarnaast zal een correct afgestelde gasketel minder energie verbruiken en minder CO² uitstoten. Een periodieke keuring van de gasketel voorkomt gevaarlijke storingen zoals koolmonoxidevergiftiging.

Wij werken enkel met wettelijk erkende onderhoudstechnici die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van verwarmingsketels, de keuring van mazouttanks en algemeen sanitair onderhoud.
ERKEND PARTNER    

Is uw gasketel toe aan onderhoud?

Bel ons of vul onderstaand formulier in. U wordt spoedig gecontacteerd door ons.