Verwarming op stookolie

Wilt u verwarmen met mazout? Reken op HIT Service, gespecialiseerd in de installatie van elke stookolietank en stookolieketel. Voor de installatie, herstelling of onderhoud van uw verwarming op stookolie rekent u op onze uitgebreide ervaring.

Hit Service is de specialist voor verwarming op stookolie in Oost-Vlaanderen. Vanuit onze hoofdzetel te Melle, doen we de rest van de provincie aan voor de installatie, herstelling of onderhoud van stookolietanks en stookolieketels. Het type mazoutketel doet er niet toe. Onze ervaren vakmensen hebben diepgaande kennis over alle gangbare mazouttanks.

Verwarmen met mazout wordt vandaag de dag nog steeds zeer veel gedaan als alternatief voor verwarmen op gas. Omdat een moderne mazoutketel de stookolie erg efficiënt omzet in warmte, is het nog steeds een goede keuze als centrale verwarming. Best houdt u wel de prijs van stookolie in de gaten. Zo kan u steeds uw stookolietank bijvullen op een rendabele manier.

Verwarming op stookolie – de voordelen

Als u tegenwoordig een nieuwe mazoutketel koopt, is dat altijd een condensatieketel op mazout. De nieuwste stookolieketels halen een rendement van 98%, waardoor u ook met een stookolieketel toch energiezuinig opwarmt. Laat uw oude stookolietank vervangen door een laatste generatie hoogrendementsketel op mazout. U zal het verschil ongetwijfeld merken op uw energiefactuur.

  • Een centrale verwarming op stookolie is absoluut veilig. Huisbrandolie ontbrandt niet onder 55°C en onder normale omstandigheden is er ook geen ontploffingsgevaar.
  • Met een stookolietank blijft u onafhankelijk van een distributienetwerk en kan zelf bepalen wanneer u nieuwe stookolie aankoopt.
  • Een nieuwe mazoutketel vandaag de dag haalt ongeveer 98% rendement en is dus zeer energiezuinig
  • Voor een stookolieketel heeft u geen gasaansluiting nodig.

Verwarming op stookolie – de nadelen

Helaas zijn er ook een paar nadelen verbonden aan een centrale verwarming op stookolie, zeker als we het vergelijken met nieuwere oplossingen als warmtepompen of zonneboilers.

  • Er moet plaats voorzien worden voor de stookolietank, bovengronds of ondergronds.
  • De basisinvestering ligt een pak hoger dan bij een gasketel.
  • De stookolieketel moet jaarlijks gekeurd worden. Dit onderhoud is doorgaans ook iets duurder dan bij een gasketel.
  • Ook de mazouttank, verbranding en afvoer moeten een keuring krijgen.

Stookolieketel – wettelijk onderhoud

De Belgische overheid vereist een wettelijk jaarlijks onderhoud voor elke stookolieketel. Reken op de uitgebreide expertise van Hit Service voor het onderhouden van uw mazoutketel.

Hoe kunnen wij u tot dienst zijn?

Bel 09/330.92.83 of vul onderstaande formulier in. We contacteren u zo spoedig mogelijk.