CLV schouwen

Hit Service, specialist voor installatie en onderhoud van CLV schouwen.

CLV schouwen zijn collectieve systemen waarbij door middel van één concentrisch kanaal voor gecombineerde luchttoevoer en verbrandingsgasafvoer meerdere gesloten verwarmingstoestellen kunnen aangesloten worden. CLV schouwen zijn specifiek ontworpen voor woningen en appartementsgebouwen met diverse aansluitingen verspreid over verschillende verdiepingen.

CLV schouwen zijn beschikbaar in 2 uitvoeringen:

CLV schouwen met onderdruk

Door de onderdruk in het collectieve rookgasafvoerkanaal (tov het luchttoevoerkanaal) garandeert dit type CLV schouw dat rookgassen nooit terug kunnen stromen. Een CLV schouw met onderdruk voert de rookgassen af adhv thermische trek. Een ventilator blaast de rookgassen in het CLV systeem en zuigt tegelijkertijd de verbrandingslucht uit het CLV systeem.

CLV schouwen met overdruk

CLV schouwen met overdruk zijn efficiënter omdat er kan gewerkt worden met kleinere diameters, waardoor u nog meer kan besparen. Bij dit type CLV schouw voert het systeem de rookgassen af adhv een ventilator in de ketel met overdruk. Om te vermijden dat rookgassen recirculeren, plaatsen we een terugslagklep in de rookgasafvoer of de luchtaanvoer.

Meer uitleg hieromtrent vindt u op energiesparen.be

Geïnteresseerd? Wij maken een vrijblijvend voorstel na berekening van de dimensionering die specifiek afgestemd wordt op het aantal toestellen.

CLV afvoersysteem