Centrale verwarming

Hit Service is uw specialist voor centrale verwarming. Installatie, renovatie of onderhoud? Stookolie, aardgas, warmtepomp of zonneboiler? Samen zoeken we naar de ideale oplossing voor uw situatie.

Is uw centrale verwarming aan vervanging toe? Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor de renovatie of installatie van uw centrale verwarming? Of heeft uw verwarmingsketel gewoon een wettelijk onderhoud nodig? Reken op de jarenlange ervaring en diepgaande vakkennis van Hit Service, de specialist voor centrale verwarming in Oost-Vlaanderen. Onze garantie? Efficiënte verwarming aan een scherpe prijs!

Centrale verwarming – de mogelijkheden

Er bestaan echter een heleboel mogelijkheden voor uw centrale verwarming. Contacteer ons. We gaan samen op zoek naar het meest efficiënte verwarmingssysteem voor uw noden en uiteraard uw budget. Dankzij nieuwe bouwtechnieken en betere isolatiewaarden bestaan er ondertussen enkele zeer interessante alternatieven voor de traditionele centrale verwarming op aardgas of stookolie.

Centrale verwarming op aardgas of stookolie

Centrale verwarming op aardgas of stookolie is vandaag de dag nog steeds de standaard. Wanneer u kiest om te verwarmen op aardgas of stookolie, heeft u de keuze uit een hoogrendementsketel of condensatieketel.

Hoogrendementsketel

Een hoogrendementsketel werkt op aardgas of stookolie. Dit type CV ketel haalt een hoger rendement dan conventionele gasketels. Een hoogrendementsketel op aardgas is voorzien van een HR+-label. Een hoogrendementsketel op stookolie herkent u dan weer aan het Optimaz-label. Een hoogrendementsketel is een vrij goedkope oplossing die u bovendien een beter rendement garandeert dan de conventionele CV ketels.

Condensatieketel

Een condensatieketel haalt een hoger rendement dan de klassieke verwarmingsketels omdat ook de waterdamp van de rookgassen omgezet worden in warmte. Condensatieketels behoren tot de laatste generatie CV ketels op aardgas of stookolie. Een condensatieketel is een iets duurdere investering dan een hoogrendementsketel, maar u zal het verschil dan ook merken op uw energiefactuur.

Warmtepomp gecombineerd met verwarmingsketel

Omdat een warmtepomp energie uit de omgeving haalt, is het een zeer duurzame en energiezuinige oplossing. Afhankelijk van het type warmtepomp wordt energie onttrokken aan water, aarde of lucht. Een hybride warmtepomp behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is een combinatie van een warmtepomp en een HR-ketel. Meestal wordt hier een luchtwarmtepomp voor gebruikt. Een warmtepomp is een serieuze investering, maar omdat u tot 50% zal besparen op uw energiefactuur, betaald deze investering zichzelf dubbel en dik terug na enkele jaren.

Zonneboiler

Een zonneboiler maakt gebruik van collectoren die op het dak of in de tuin worden geplaatst. Het water dat zich in deze collectoren bevindt, wordt opgewarmd door zonnestralen en kan vervolgens gebruikt worden in de badkamer of voor het zwembad. Zonneboilers gecombineerd met centrale verwarming behoren ook tot de mogelijkheden. Net als een warmtepomp, is een zonneboiler een vrij grote investering. Deze investering heeft u op enkele jaren terugverdiend dankzij de enorme besparing in energieverbruik. Wilt u weten welk type centrale verwarming het meest efficiënt is voor uw specifieke situatie? Contacteer ons. Samen gaan we op zoek naar de meest geschikte centrale verwarming voor uw noden én uiteraard uw budget.

Installatie van uw centrale verwarming

Het doet er niet toe welk type centrale verwarming u kiest. Voor de installatie ervan kan u altijd rekenen op onze jarenlange ervaring en diepgaande expertise. We zorgen voor een professionele installatie van uw CV ketel, warmtepomp of zonneboiler. Ook het plaatsen van de verwarmingstoestellen nemen we voor onze rekening. Convectoren en radiatoren zijn nog steeds de meest populaire keuze. Ze zijn dan ook ietsje goedkoper dan muur-, plafond- of vloerverwarming. De installatie van uw centrale verwarming gebeurt door onze ervaren vakmensen. Omdat we uitsluitend met materialen van gerenommeerde producenten werken, kunnen we u in alle omstandigheden een feilloze installatie garanderen. Het installeren van centrale verwarming is dan ook onze specialiteit. Door constante bijscholing zijn onze vakmensen perfect op de hoogte van alle gangbare richtlijnen en vereisten.

Renovatie van uw centrale verwarming

Is uw centrale verwarming aan vervanging toe? Bent u op zoek naar een efficiëntere manier van verwarmen? Samen met u gaan we op zoek naar de meest geschikte manier van verwarmen. We bekijken welke oplossing het best aansluit bij uw specifieke vereisten, stellen u een oplossing op maat voor en zorgen voor de installatie van uw nieuwe centrale verwarming.

Onderhoud van centrale verwarming

Om uw centrale verwarming in topconditie te houden, is een frequent onderhoud aangewezen. Tegenwoordig is het onderhoud van uw centrale verwarming zelfs een wettelijke verplichting. Centrale verwarmingsketels op gas (aardgas, butaan, propaan) moeten 2-jaarlijks een onderhoud krijgen. Voor CV ketels op stookolie (mazout) of vaste brandstof (hout, pellets, steenkool) wordt jaarlijks een wettelijk onderhoud voorzien. Verwarmen op aardgas Verwarmen op stookolie