Warmtepomp

Warmtepomp laten installeren? Reken op Hit Service, ervaren warmtepomp installateur in Oost-Vlaanderen. Onze garantie? Een professionele installatie van uw warmtepomp aan een scherpe prijs.

Jarenlange ervaring maakt Hit Service tot de warmtepomp installateur bij uitstek in Oost-Vlaanderen. U bent in Melle steeds aan het juiste adres voor een professionele installatie van uw warmtepomp. Uitgebreide vakkennis laat ons toe u in eender welke situatie een scherpe prijs te bieden voor het installeren van uw warmtepomp. Onze ervaren vakmensen beschikken over diepgaande expertise over alle gangbare warmtepompen.

Wilt u een warmtepomp laten installeren om te verwarmen? Een warmtepomp voor actieve of passieve koeling? Reken op Hit Service, uw specialist voor de installatie van warmtepompen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is de verwarming van de toekomst. Een warmtepomp laten installeren is dé manier om uw woning en verwarming duurzamer te maken. Maar een warmtepomp biedt nog andere voordelen. We sommen ze hier even voor u op:

 • Minder CO² uitstoot
 • Weinig onderhoud
 • Constante temperatuur
 • Verwarmen én verkoelen
 • Verhoogt de waarde van uw woning
 • Duurzame verwarming
 • Geen (of bijna geen) aardgas

Warmtepomp installatie voor verwarming

De warmtepomp zorgt voor een milieuvriendelijke warmte omdat ze warmte uit de natuur gebruikt. De warmtepomp haalt warmte uit de lucht, grond of water en brengt die van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur.

De warmte die via de warmtepomp vrijkomt kan gebruikt worden voor de centrale verwarming, de productie van warm water en zelfs voor de verwarming van een zwembad.

Je kan de werking van de warmtepomp eigenlijk best vergelijken met de werking van een koelkast. Bij een koelkast wordt er immers warmte onttrokken aan voedingswaren en nadien vrijgegeven aan de omgeving.

Warmtepomp installatie voor ACTIEVE KOELING

Wilt u eerder een warmtepomp laten installeren om als airco te dienen, dan kan u kiezen tussen twee soorten koelingen: een warmtepomp voor actieve koeling of een warmtepomp voor passieve koeling.

Bij een warmtepomp met actieve koeling keert men de werking van de warmtepomp om. De ingebouwde compressor koelt het water in plaats van het op te warmen.

Het koude water stroomt bijvoorbeeld door de vloerverwarming en neemt de warmte van de leefruimten op. Nadien trekt de warmtepomp-installatie de warmte uit het water en geeft het terug aan de buitenlucht, de bodem of het grondwater.

Voordelen:

 • Beschikbaar voor iedere warmtepomp, ongeacht de energiebron
 • Geen koelbeperking: in principe kan je jouw woning omtoveren in een frigo.

Nadelen:

 • De compressor gebruikt elektriciteit om te koelen. Actieve koeling is dus iets minder energiezuinig.

passieve warmtepompWarmtepomp voor PASSIEVE KOELING

Een warmtepomp met passieve koeling gebruikt de koelte in de de bodem (+/-12°C) om een aangename frisse temperatuur te krijgen in de leefruimten. Het water dat door het vloersysteem circuleert heeft een temperatuur van +/- 15°C. De temperatuur in huis koelt af en de opgenomen warmte wordt via het water van het vloersysteem terug afgegeven aan de aarde.

De temperatuur van de bodem is dus bepalend bij een warmtepomp met passieve koeling. Op het einde van de zomer is het beschikbaar vermogen dan ook lager dan in het begin omdat de grond opgewarmd is.

Bij een warmtepomp-installatie met passieve koeling werkt de compressor niet waardoor deze vorm van koelen zeer energievriendelijk is.

Voordelen:

 • energiezuinig
 • duurzaam

Nadelen:

 • beperkter in koeling. Gemiddelde kan men de woning 4°C laten afkoelen
 • Niet toepasbaar bij lucht/water warmtepompen

Hit Service, ervaren warmtepomp installateur

Het installeren van warmtepompen is de specialiteit van Hit Service, ervaren warmtepomp-installateur. Wilt u verwarmen met uw warmtepomp? Of net verkoelen? Actief of passief? Onze ervaren vakmensen beschikken over diepgaande expertise over alle gangbare types warmtepompen. Reken op een specialist voor de installatie van uw warmtepomp. Reken op Hit Service!

Naast warmtepompen kan u ook bij ons terecht voor een zonneboiler, waterverzachter en CLV schouwen.

Extra informatie over warmtepompen? CONTACTEER ONS