Keuring mazouttank

hit service onderhoud 2

Onderhoud, controle of keuring van uw mazouttank nodig? Reken op HIT Service, ervaren specialist in keuren van mazouttanks. Vanuit ons hoofdkwartier in Melle werken wij in heel Oost-Vlaanderen.

Heeft u een mazouttank als centrale verwarming? Dan moet u weten dat er bepaalde wettelijke regels zijn in verband met de keuring en onderhoud van de mazouttank en mazoutketel. Wanneer moet de keuring gebeuren? Door wie? En wat is de prijs van het onderhoud?

Wanneer moeten uw mazouttank en mazoutketel een keuring krijgen?

Heeft uw mazoutketel een vermogen van minstens 20 kW? Dan is een jaarlijkse keuring verplicht. Dit is het geval bij de meeste mazoutketels in particuliere woningen. Bent u niet helemaal zeker? U kan het vermogen aflezen op de buitenkant van de mazoutketel. Maar zelfs als uw mazoutketel een lager vermogen heeft is het aangewezen om een jaarlijks onderhoud en keuring te laten uitvoeren. Een mazoutketel in topconditie levert de beste prestaties.

Als u een nieuwe mazouttank laat plaatsen moet die natuurlijk ook een verplichte keuring krijgen. Dit is door de Vlaamse Overheid ingevoerd om de kans op grondwater- en bodemverontreiniging te minimaliseren. Daarna moet een mazouttank elke 5 jaar gekeurd worden.

De keuring en het onderhoud van de mazouttank zijn, behalve als dit anders wordt aangegeven in het huurcontract, de verantwoordelijkheid van de huurder.

Wie voert de keuring van uw mazoutketel en mazouttank uit?

De keuring van uw mazoutketel en mazouttank moet altijd worden uitgevoerd door een erkend ‘technicus vloeibare brandstof’.

Hoe verloopt de keuring van uw mazoutketel?

De keuring van uw mazoutketel zal ongeveer 1,5 uur tot 2 uur in beslag nemen.

Eerst zal de technicus de mazoutketel grondig reinigen en keuren. Hierbij controleert hij onder andere de verluchting van het stooklokaal, de aanvoer van verbrandingslucht en de algemene staat van de mazoutketel.

Daarna zal de technicus de mazoutketel correct afstellen. Hiervoor meet hij de mazoutketel af met een rookgastester. Hij houdt zich hier aan de waarden die opgelegd worden door de Vlaamse Overheid en de fabrikant van de mazoutketel.

Ten slotte maakt de technicus het reinigings- en verbrandingsattest op. Hiervan krijgt u een kopie die u goed moet bewaren. We raden trouwens aan om altijd de twee laatste attesten bewaard te houden.

Wij werken enkel met wettelijk erkende onderhoudstechnici die gespecialiseerd zijn in het onderhoud van gasketels, de keuring van mazouttanks en algemeen sanitair onderhoud.
ERKEND PARTNER    

Moet uw mazouttank een keuring krijgen?

Bel ons of vul onderstaand formulier in. U wordt spoedig gecontacteerd door ons.